Marenki-mansikkakääretorttu
Marenkinen mansikkakääretorttu on ihana kesäherkku, joka sopii keliaakikollekin. Marenkitortun mansikat voi marinoida limellä maustetussa sokeriliemessä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Marenki:
- 5 kananmunan valkuaista
- 2 ½ dl sokeria
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 dl maissitärkkelysjauhoa
Täyte
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl ranskankermaa tai mascarponejuustoa
- 2 rkl lemon curd -sitruunatahnaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 5 dl mansikoita
Kumoamiseen
- 2 dl kookoshiutaleita
Valmistusohje
1. Levitä uunipellille leivinpaperi ja voitele paperi kevyesti. Kuumenna uuni 175-asteeseen.
2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Lisää mantelijauhe ja kookoshiutaleet. Seulo maissijauhosiivilän läpi joukkon ja sekoita varovasti.
3. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille ja kypsennä 175-asteessa noin 20 minuuttia.
4. Kumoa kypsä torttulevy pöydälle levitetylle leivinpaperille, jolle on ripoteltu kookoshiutaleita. Poista paistopaperi ja anna jäähtyä.
5. Vaahdota kerma ja ranskankerma. Mausta seos sitruunatahnalla ja vaniljasokerilla. Levitä seos torttulevylle. Viipaloi päälle mansikoita ja kääri rullalle. Siirrä mansikkakääretorttu jääkaappiin ja anna mehustua noin tunti.
Kokeile myös muita ihania mansikkaherkkuja: Mansikkatäytekakku Mansikkajälkiruoka Mansikka-marenkitorttu Ruoka.fi: Mansikkakääretorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marenki-mansikkakääretorttu